domoticasysteem voor welzijnsdetectie - een veilig gevoel Domotica en welzijnsdetectie
Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

2017

Wat niet iedereen verwacht, is dat Negotica innoveert op effecten zoals gebruiksgemak, gevoel van veiligheid en beleving van vrijheid. Wij kijken vooral naar de effecten van onze technologie. Hoe komen wij aan al die wijsheid?

Negotica Development Project ontwikkelt samen met de gebruiker, familie, buren, omgeving (mantel)verzorgers en zorginstellingen. Zo krijg je samen gerichte oplossingen op het gebied van langer, prettiger en gezonder wonen en leven.

Het is met die input van al gebruikers dat Negotica een domoticasysteem voor het detecteren van welzijn heeft mogen ontwikkelen waardoor medewerkers bij zorginstellingen effectiever kunnen werken. 

Vanzelfsprekend heeft de bewoner er zelf baat bij. Als iemand ‘s nachts het bed verlaat, dan krijgt hij of zij ondersteuning bij het vinden van het toilet. Onder andere door middel van automatisch (gedempt) licht. Als iemand binnen x minuten niet weer in bed ligt gaat er een melding naar de verzorging. Mensen worden niet meer in hun slaap gestoord door nachtelijke controles. Het huis houdt doorlopend een oogje in het zeil.

Het is een complex systeem en er veel meer mogelijk. Zowel bij de zorginstelling zelf als tegenwoordig ook bij de bewoner thuis. Deze oplossing gaat overigens verder dan gebouwen. Mens en omgeving worden ook geïntegreerd.

Alles is gezondheid

In 2015 heeft Negotica op basis van pledge voor ´Alles is gezondheid´ deze oplossing voor het wel zijn van mensen ontwikkeld. Het afgelopen jaar constateerden wij dat tal van partijen bezig zijn wonen en zorg van elkaar te scheiden. Samen met onze partners kiezen wij voor welzijn. Het resultaat is dat dit allesomvattende systeem voor welzijnsdetectie wordt omarmd door de zorg en draait op tal van zorglocaties in heel Nederland. De komende jaren komen er tientallen slimme zorglocaties bij!

Er is sprake van werkelijke innovatie als het is uitgerold en werkt voor de gebruikers. Wat blijkt? Onze gebruikers zijn er blij mee en iedereen weet: blije mensen zijn gezonde mensen!  

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices