Home  |   Over ons  |   Nieuws  |   Contact   

 

2013
Zelfstandig wonen met dementie

Voor Technia Installatietechniek uit Borne heeft Negotica Development Projects een systeem ontwikkeld voor alarmmeldingen en zusteroproep voor kleinschalig groepswonen. In Almelo heeft Stichting Fidelta een kleinschalige woonvoorziening gerealiseerd voor ouderen met dementie.

In samenwerking met Eaton heeft Negotica de technische implementatie ontworpen en ontwikkeld waar op basis van activiteiten specifieke acties worden uitgevoerd.

Wat moet er gebeuren?

Wanneer een bewoner 's nachts van bed gaat, wordt automatisch de verlichting gedimd ingeschakeld. Wanneer de bewoner niet binnen afzienbare tijd weer in bed ligt, worden de verzorgers door middel van een SMS bericht op de hoogte gesteld. Ook wanneer bewoners onverhoopt 's nachts hun woning verlaten worden de verzorgers direct bericht. Overdag is een continue activiteitsmeting actief in de woningen. Wanneer voor bepaalde tijd geen beweging meer wordt waargenomen worden de verzorgers ingelicht.

Welke oplossing is er ontwikkeld?

Alle actoren en sensoren en de infrastructuur die nodig is om deze metingen te doen en acties uit te voeren zijn geleverd en geprogrammeerd door Eaton met het Xcomfort systeem. Negotica heeft de software ontwikkeld die de meetwaarden analyseert en de vooraf ingestelde acties, zoals het inschakelen van de verlichting of het verzenden van een SMS bericht, uitvoert.

Ook heeft Negotica voor de verzorgers een applicatie gemaakt (klik op afbeelding) waarmee bewoner-specifieke instellingen aan te passen zijn. Hier kan bijvoorbeeld opgegeven worden hoe lang bewoners 's nachts uit bed mogen zijn voor een SMS bericht verzonden wordt en welke woningen wel of niet actief zijn.

alarmmeldingen en zusteroproep voor kleinschalig groepswonen

Dit is een voorbeeld waarbij ICT en Zorg 100% op elkaar in spelen. Aan de ene kant handig, aan de andere kant een veilig gevoel.

Met dank aan Eaton, Technia en Stichting Fidelta en de mensen van Villa Verde.

Disclaimer    Copyright 2007-2017 | Negotica Development Projects | Web of Devices